Skola uzņēma ERASMUS+ projekta dalībniekus

/, Jaunumi/Skola uzņēma ERASMUS+ projekta dalībniekus

Skola uzņēma ERASMUS+ projekta dalībniekus

2019-09-25T10:15:42+03:00

 

 

 

 

RĪGAS DAUGAVGRĪVAS VIDUSSKOLA UZŅĒMA  ERASMUS PLUS PROJEKTA DALĪBNIEKUS NO FRANCIJAS, LIELBRITĀNIJAS UN RUMĀNIJAS. 

 

Starptautiskā Erasmus+ K2 Stratēģiskās partnerības projekta “Ieskatīšanās jaunā dimensijā, lai atvērtu logu uz Eiropas attīstību ( Watching Inside a New Dimension to Open a Window on a European Development) ietvaros no š.g. 15.septembra līdz 21.septembrim Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas skolēni un skolotāji uzņēma 30 skolēnus un 7 skolotājus no  Lielbritānijas, Francijas un Rumānijas. 

Tā  bija trešā  tikšanās. Vizītes tēma bija “Valodas”.

Pirms tikšanās  skolas skolēni un skolotāji (Gaļina Afenko, Jūlija Žandarova un Violeta Mukāne) rūpīgi izplānoja aktivitātes katrai mācību dienai. 

 

 

Pirmdien mūsu skolas skolēni kopā ar viesiem apmeklēja mācību stundas un kopīgo sadraudzības pasākumu.  Pēcpusdienā  visiem bija iespēja veikt kopīgus uzdevumus dabas takā skolas tuvumā. 

Otrdien notika Valodu stundas, kuru laikā skolēnu pasniedza savas dzimtās valodas stundas citiem projektu dalībniekiem. Tika piedāvātas latviešu, krievu, angļu, rumāņu un franču valodu stundas.  

 

Pēcpusdienā projekta dalībnieki devās uz Rīgas centru, lai apmeklētu Melngalvju namu un pastaigātu pa Vecrīgu ar fotokameru.

Trešdien no paša rīta viesi un mūsu skolas skolēni apmeklēja etnogrāfisko muzejuvienu no vecākajiem Brīvdabas muzejiem Eiropā. Pat lietainie laika apstākli nesabojāja mums garastāvokli un  mēs turpinājām savu ceļojumu uz Cēsīm, kur bija iespēja ne tikai apskatīt Cēsu Pili, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs Seno rotaļu darbnīcās. 

 

Ceturtdien mēs prezentējām mājas darbu – pašizgatavotas īsfilmas par tehnoloģiju ietekmi mūsu ikdienā. Bet pēc tām tika piedāvāts Brīvais mikrofons tiem, kuri grib iepazīstināt projekta dalībniekus ar dzeju savā valodā. Mēs bijām patīkami pārsteigti par skolēnu lielo aktivitāti. Aktu zālē skanēja dzeja latviešu, krievu, angļu, rumāņu un franču valodās. Pēcpusdienā visu projekta dalībnieki angļu gida pavadībā devās pastaigā Daugavgrīvas cietoksnī. 

 

 

Vizītes noslēguma dienā bērni apmeklēja mācību stundas un piedalījās sporta aktivitātes. Bet vakarā visi projekta dalībnieki sapulcējās skolas aktu zālē uz diskotēku.  Nedēļas garumā, pateicoties aktivitāšu daudzveidībai, skolēni apguva sadarbības iemaņas, pilnveidoja angļu valodas  zināšanas, iepazīstināja viesus ar savu ikdienas dzīvi.  

 

Šīs nedēļas laikā  mēs guvām pozitīvas emocijas, jaunas idejas, dalījāmies pieredzē, kā arī sadraudzējāmies ar citu valstu skolēniem un pedagogiem. Laiks pagāja nemanāmi. Sestdien nācās atvadīties. Daudziem no projekta dalībniekiem tas nebija viegli. Skolēni patiešām kļuva par draugiem un plāno turpināt komunicēt. 

Ar nepacietību gatavosimies projekta vizītei Francijā. 

 

Informāciju sagatavoja un apkopoja
direktores vietniece V.Mukāne